top of page
Lena.jpg

LENA HONKANEN

Jag är undersköterska i botten och började inom vården 1981.

År 2000 bestämde jag mej för att utbilda mej till medicinsk fotvårdare på Axelsons gymnastiska institut i Stockholm.

De första fyra åren efter utbildningen jobbade jag som anställd medicinsk fotvårdare till personalen på kvinnokliniken KS i Solna.

När Karolinska Universitetssjukhuset gick ihop med Huddinge sjukhus 2004 bestämde jag mig för att bli egen företagare och startade då upp i en lokal på Karolinska Universitetssjukhuset/Solna

Verksamheten växte och så småningom ansökte jag om remiss avtal med Region Stockholm för att utföra fotsjukvård. Uppdragen vart fler och fler vilket ledde till att jag tog in underleverantörer som är utbildade podiater/medicinsk fotvårdare.

Jag går regelbundet på utbildningar vilket är viktigt för mig och min verksamhet för att hela tiden vara uppdaterad och kunna hålla hög kompetens. 

Ett ytterligare mål har varit att förebygga och behandla fotproblem i samverkan med övrig vård vilket vi hela tiden utvecklar.


Samarbetat med radiumhemmet/KS Solna där jag varit med och tagit fram ett PM om Hand- och fotsyndrom (HFS) vid cytostatika biverkningar, håller även föredrag om HFS vilket är mycket givande och uppskattat. Jag ger föreläsningar både till vårdpersonal samt medicinska fotvårdare.

Jag har utarbetat en brochyr för patienter/ Hand- och fotsyndrom (HFS) samt nagelpåverkan orsakad av cytostatika. Denna brochyr sponsrades av Radiumhemmets Forskningsfonder.

2021 har Anna Mickos och jag ansökt om bidrag till rehabiliteringsprojekt i cancervården/stipendium/utveckningsbidrag för vårt projekt-Information till sjukvårdspersonal om Hand- och fotsyndrom i samband med cancerbehandling för att kunna informera patienter och remittera till professionell behandling. De vill gärna stödja vårat projekt! Tack till er alla på Stockholms Läns Cancerpatienter för att ni vill stödja vårat projekt!

År 2022 ser vi alla på kliniken framemot att börja samarbeta med ett flertal vårdcentraler i Solna kommun som har tecknat avtal med vår klinik. Vi har även tecknat ett stort avtal med Region Stockholm där vi kommer att ta emot remisser för patienter som fått biverkningar av cytostatika/målinriktad behandling både fot- och handsjukvård. Avtalet gäller även för patienter som har en ovanlig hudsjukdom och får stora problem med naglar samt hud på händerna.


Stort tack till alla inblandade både på Regionen samt sjukhusen för förtroende att arbeta utefter detta stora avtal.

Lena Honkanen: Tjänster
bottom of page